Amanda Persson väljer Convertor som praktikplats

Convertor vill alltid både ge och få nya perspektiv inom digital transformation. Vad passar då bättre än att välkomna Amanda Persson som praktikant hos oss nu i höst? Läs mer i intervjun.

Vem är du och vad studerar du?

Jag heter Amanda Persson och jag studerar till content manager på Malmö Yrkeshögskola. Utöver studierna är jag instruktör på Gerdahallen i Lund, där jag coachar i spinning, HIT och CXWORX. Träning är och har alltid varit en stor passion i mitt liv. Hittills har jag sprungit tre halvmaraton. Målet är att genomföra en klassiker.

Vad driver dig?

Jag älskar det kreativa i marknadsföring och kraften som finns bakom välarbetad och strategiskt genomförd kommunikation.

Du ska ha 14 veckors praktik hos oss på Convertor. Vad är viktigt för att en praktik ska vara givande?

Det viktigaste för mig är att jag får vara delaktig och involverad i pågående projekt som Convertor är delaktiga i på ett naturligt sätt. Jag anser även att rak och tydlig kommunikation med kontinuerlig feedback är viktigt för att jag som praktikant ska kunna utmanas och utvecklas.

Vad utmärker en modern digital marknadsförare?

Förmågan att se utanför boxen och att se möjligheter i allt. Det gäller att vara kreativ och lyhörd mot målgruppen för att kunna prestera i linje med företagets mål.

Nämn två saker som företag borde tänka på inom digital transformation och marknadsföring.

Det viktigaste inför en digital transformation är att alla är redo att göra den. Därför är det viktigt att man för en öppen dialog kring det digitala arbetet och eventuella förändringar så att alla känner sig delaktiga.

Väldigt viktigt också att ha rätt person på rätt plats. Att ställa sig frågan: Är rätt person på rätt plats, eller kan vi göra vissa strukturella förändringar som faktiskt gynnar företaget och dess digitala arbete?

Varför valde du just Convertor?

Jag fick upp ögonen för Convertor via Gerdahallen när Convertor hjälpte till med deras nya grafiska profil. Jag kastade ett sneglande öga på deras arbete under en tid och i samband med att mina studier startade väcktes intresset för en praktik hos Convertor. För att ta del av deras kunskap och expertis inom digital marknadsföring.