Hej praktikant!

Convertor vill alltid både ge och få nya perspektiv inom digital transformation. Vad passar då bättre än att välkomna Josefin Einarsson som praktikant hos oss nu i vår? Läs mer i intervjun.

Vem är du och vad studerar du?

Jag heter Josefin Einarsson. Jag studerar till e-commerce manager på IHM Business school i Malmö. Jag har tidigare arbetat inom servicebranschen, som flygvärdinna och hotellreceptionist, så det var lite av en slump att jag kom in på det digitala spåret. Men nu har jag hittat rätt i livet. Fun facts om mig: Jag gillar äventyr och har faktiskt både hoppat bungyjump och simmat med hajar. Dessutom är jag riktigt grym på att baka. 

Vad driver dig?

Utmaningar, att våga ta steget och göra något nytt och gå utanför min comfort zone. 

Vad är viktigt för att en praktik ska vara givande?

Viktigt att man har en öppen dialog och att jag får vara involverad i så mycket som möjligt för att få en inblick i de olika projekten. Det är även viktigt att jag får tydliga instruktioner till relevanta arbetsuppgifter så att jag kan lära mig och utvecklas.

Vad utmärker en modern digital marknadsförare?

Någon som ser resan i ett projekt på lång sikt och kan lägga upp en bra strategi. För att kunna sätta upp tydliga mål och faktiskt nå dem måste man vara lyhörd och hålla sig uppdaterad på de senaste trenderna eftersom det konstant händer något nytt i den digitala världen.

Nämn två saker som företag borde tänka på inom digital transformation och marknadsföring.

Det är viktigt att våga släppa på det traditionella och vara öppen för förändring och lita på att det digitala faktiskt är det som hjälper en framåt.

En annan sak man bör tänka på är att samarbete är viktigt. Även om man inte alltid tycker lika måste man kunna arbeta som ett team för att lösa en uppgift och framför allt lyssna på kundens önskemål samt att man förstår hela kundresan och inte bara ser slutprodukten. 

Varför valde du just Convertor?

Jag var på Internet I Fokus-konferensen hösten 2019. Där satt jag med på Convertors frukostseminarium och fick upp ögonen för dem eftersom jag tyckte deras arbete lät superintressant. Det var många olika projekt med fokus på kundresan och den digitala transformationen.

Varmt välkommen Josefin!